Skip to main content
Cykelrejser i Europa

Styrkeprøven i Norge 2021

Styrkeprøven i Norge er verdens længste og ældste årlige cykelløb på landevej. Det er en fantastisk udfordring for de, der gerne vil prøve sig selv af. Kampen mod dig selv og elementerne er en oplevelse for livet.
Løbet blev afholdt for første gang i 1967, og mere end 120.000 ryttere har siden kørt de 543 kilometer fra Trondheim til Oslo. Løbet samler hvert år deltagere fra over 40 lande.
 
Du kan tage bussen - så er det 4 dage - hvis du selv flyver til Trondheim og hjem fra Oslo er det 3 dage, da du først behøver at være i Trondheim fredag eftermiddag/aften.
 
Du skal selv bestille startnummer på www.styrkeproven.no  - Vælg ruten Trondheim/Oslo. Starttid 11.juni 2021 kl. 22.00. Prisen er 2.150 NOK. Prisen inkluderer startnummer, forplejning på turen samt cykeltrøje og medalje.
Fritekstsøgning

Ruter og cykler

Rute:

Styrkeprøven starter ud fra Trondheim og kører mod Oslo. Ruten er 543 km og har 3.627 højdemeter.

 

Sværhedsgrad:

Denne destination byder på ruter med middel til svær sværhedsgrad.

Cykeltransport:

Turen er baseret på egne racercykler, der kan medbringes i specialbygget og transportsikker cykeltrailer.

Dagsprogram

 • Dag 1: Transport til Norge

  Ved egen transport til Norge, ankommer man først fredag.
  Efter endt opsamling kører vi i bus til Helsingør og sejler til Helsingborg. Herefter kører bussen med passende pauser undervejs til Trondheim. Forplejning for egen regning. Forventet ankomst kl. 20.00. Vi tjekker ind på vores hotel og går herefter til løbssekretariatet, hvor vi får vores startnummer. Resten af aftenen er på egen hånd. Vi bor på Comfort Hotel Trondheim i hjertet af byen. Værelserne er med badeværelse, gratis wi-fi og tv med bærbar tilslutning. Hotellet har nærbutik og mulighed for valutaveksling.

 • Dag 2: Cykelløb

  Skal man ikke med bussen til Norge om torsdagen, er det ikke nødvendigt at ankomme til Trondheim før fradag eftermiddag/aften.
  Vi sover længe fra torsdag til fredag, spiser en sen morgenbuffet og tager en late-check-out. Hotellet bruges som base frem til start fredag aften og ellers bare slappe af og lade op. Det vil være mulighed for mod tillæg at spise aftensmad på hotellet. Som noget helt særligt har vi fået tilladelse til at start kl. 22.00. Vi tager samlet til startområdet ved Tinghuset, hvorfra den 543 km lange cykelrute fra Trondheim til Oslo starter.
  Ruten er udfordrende med 3.627 højdemeter, men den giver en fantastisk oplevelse af den norske natur. Dybe dale, høje bjerge, vandløb og små landsbyer giver en helt speciel oplevelse af at være ét med naturen. Ruten køres på gode og store asfaltveje, hvilket giver god mulighed for at køre i én gruppe.
  Undervejs er der ni depoter med et stort udvalg inklusiv glutenfri mad, varme og kolde drikke. Der er ligeledes førstehjælp og mekanisk hjælp på alle depoter.

 • Dag 3: Cykelløb og hjemtransport

  Forventet ankomst til Oslo er ca. kl. 20. I målområdet får vi vores medalje for at have gennemført Styrkeprøven. Efterfølgende læsser vi bus og cykeltrailer og sætter derefter kursen mod Danmark. Undervejs fra Oslo til Danmark er forplejning for egen regning.

 • Dag 4: Ankomst i Danmark

  Vi sejler via Helsingborg-Helsingør og forventer at være i København kl. 04.00. Herefter køres der retur til de resterende opsamlingssteder. Hvis man er selvtransporterende skal det aftales, hvor cyklen skal tages af - kan være på Amager eller i Vordingborg.

 • Ørslev Cykelrejser forbeholder sig ret til ændringer i programmet.