Skip to main content
Cykelrejser i Europa

Danmark - Born Fondo 2021

Hvis du gerne vil have klipper, stejle bakker, bjergbyer og store udfordringer på cyklen, byder Bornholm på Danmarks mest indbydende landskab.

Derfor lægger Bornholm klipper til Danmarks smukkeste og mest krævende cykelløb Born Fondo, som har taget navn efter de klassiske italienske Gran Fondo cykelløb, som frit oversat betyder Stor Udfordring. En Gran Fondo er ensbetydende med en uforglemmelig styrkeprøve og huskes for fantastiske rammer med skøn natur og begejstrede tilskuere. Born Fondo på Bornholm er derfor opbygget, som vi kender det fra professionelle cykelløb, hvor vejene er afspærrede eller ensrettede, en stemning i top og fremragende faciliteter.

Løbet består af 2 dele: en hæsblæsende bjergenkeltstart og dagen efter et 123 km langt bjergløb. Ca. 700 cykelryttere deltager hvert år.

Fritekstsøgning

Ruter og cykler

Ruter:

Cykelløbet består af 2 dele: en bjergenkeltstart og dagen efter et bjergløb.
Under bjergløbet er der opstillet depoter med frugt og drikkevarer.

Bjergenkeltstart
Distance: 8,3 km - højdemeter: 179 meter
Direkte efter starten i Vang går det op ad den formentlig skrappeste stigning i hele landet. Herefter kører man op og ned ad små bakker gennem skov og forbi Hammershus til Danmarks eneste bjergsø, inden opløbet op mod toppen af Hammerknuden med stigninger, der rammer 20%.

Bjergløbet
Distance: 123 km - højdemeter: 1.707 meter
Ruten går bl.a. op ad den stejle hovedgade i Gudhjem og ned ad Danmarks eneste rigtige bjergvej med hårnålesving.

sværhedsgrad:

Denne destination byder på ruter med svær sværhedsgrad.

Cykeltransport:

Rejsen er baseret på egne cykler, der medbringes i specialbygget og transportsikker cykeltrailer.

Dagsprogram

  • Dag 1: Transport til Bornholm

    Efter endt opsamling kører vi i bus til Ystad og sejler til Rønne. Herefter kører bussen til vores hotel i Neksø. Her bliver vi indkvarteret og spiser middag. Startnummer, chip og startpose til bjergenkeltstarten og Born Fondo ligger klar til os på hotellet.

  • Dag 2: Cykelløb - enkelstart

    Morgenmad på hotellet inden vi kører til Vang og tager samlet til startområdet, hvorfra bjergenkeltstarten begynder. Ruten er på 8,3 km, men det er de vildeste kilometer, man kan prøve kræfter med i Danmark med fx den formentlig skrappeste stigning i hele landet. Målet er ved Hammeren fyr. Når alle er kommet i mål, kører vi i bussen tilbage til hotellet, hvor resten af dagen er til fri afbesnyttelse. Middag på hotellet.

  • Dag 3: Cykelløb - linjeløb

    Morgenmad på hotellet og tjek ud inden vi kører til Gudhjem, hvorfra bjergløbet Born Fondo starter og slutter. Ruten er på 123 km og består af fire runder, hvor man bl.a. kommer op ad den stejle hovedgade i Gudhjem, ned ad Danmarks eneste rigtige bjergvej med hårnålesving og prøver kræfter med nogle af landets skrappeste bakker. Undervejs er der depoter med frugt og drikkevarer. Ved målområdet vil det være muligt at tage et bad, inden vi læsser bus og cykeltrailer og sætter kursen hjemad. Vi sejler via Rønne-Ysted og kører herefter retur til opsamlingsstederne.

  • Ørslev Cykelrejser forbeholder sig ret til ændringer i programmet.

Afgange og priser

UdgåendeDestinationLedige pladserPris fra
28/5Born Fondo 2021Mere end 83.385,-Bestil

Hotel

Strandhotel Balka Søbad
Strandhotel Balka Søbad liggerl tæt en af Bornholms bedste strande. Fællesterrassen vender ud mod haven og har en stor opvarmet swimmingpool samt soppebassin. Alle værelsesfløje er beliggende ca. 50-1...