Mountainbike i Tjekkiet

 
Tjekkiet byder på fantastiske muligheder på mountainbike. I Nové Mesto pod Smrkem, der ligger i den nordlige del af Tjekkiet, finder man et af verdens bedste mountainbike områder med omtrent 80 kilometer single trackspor omkring Jizera bjerget.
 
Se film fra 2017, hvor Ørslev Cykelrejser havde cykelklubberne Mud 'n' Race samt Roskilde Mountainbike Klub med til Tjekkiet
 

Her bor vi i Tjekkiet
Vi bliver indkvarteret på Bike Hotel Medenec, der ligger 1,5 km fra MTB Centeret, der forestår undervisning og instruktion. Hotellets værelser er alle med eget bad. I hotellets restaurant serveres morgenmad og middag bestående af tjekkiske specialitetet. Cyklerne står i aflåst rum.
 
SINGLE TRACKS I POD SMRKEM
GRØN RUTE: Egnet til mindre børn med forældre og til mindre teknisk dygtige cyklinster. Ruten har en bred vej, der giver kendskab og tillid til den naturlige overflade af stien. Grøn singletrack er også velegnet til handicappede cyklister på specialcykler og kørestolsbrugere. Sporet er bredt nok til at give cykister mulighed for at køre ved siden af hinanden. Den grønne rute starter ved MTB-centeret og er tovjes. Den anvendes også som "link" til de andre singletracks.

 

BLÅ RUTE: Hvis man kan klare den grønne rute uden problemer, bør man prøve den blå rute. Det er her, at det rigtigt begynder at blive sjovt med sving og kurver. Tracket er for cyklister med nogen erfaring. Der er ingen vanskelige stigninger eller nedstigninger på den blå rute. Mountainbike ryttere, der ønsker at nyde en afslappen tur gennem det smukke skovmiljø, skal vælge den blå rute.

 

RØD RUTE: Egnet for cyklister med en del erfaring og som har mountainbiking i hænderne. Ruten er også god til cylister, der allerede mestrer den blå rute med overblik. Ruten bølger sig gennem bjergskråninger og giver muighed for at lege med cyklen. Ruten giver en jævn, dynamisk tur og forbedrer køreevnerne. Vanskelighedsgraden er af kategorien medium. De erfarne ryttere vil nyde singletracket med fuld fart, og de mindre erfarne ryttere kan forcere svingene forsigtigt.

 

SORT RUTE: Ruten er bedst egnet til erfarne og dygtige ryttere. Ruten er ad smalle og stejle bjergskrænter, der tester kunsten at styre cyklen, imens den stadig er i flow. Ruten kræver maksimal koncentration, og at rytteren har kontrol over cyklen under kørslen. Ruten vil ikke overraske med uventede forhindringer eller springhop, men den kræver aligevel en fleksibel reaktion. På den sorte rute kan man frvente en fysisk krævende, energisk og teknisk tur.

 

Transport
Vi tilbyder også bustransport til og på destinationen. Dertil har vi en specialindrettet cykelanhænger, der er godkendt til at køre efter vores turistbusser, og som sikkert kan transportere op til 40 cykler.

Turforslag
Dag 1
Efter sejlturen fra Gedser til Rostock fortsættes til Tjekkiet, hvor der er indkvartering og aftensmad på hotellet. Efterfølgende afholder cykelinstruktørerne møde. 
 
Dag 2, 3 og 4
Efter morgenmaden er der deltagermøde på single track centeret, hvorefter der er coaching, undervisning og kørsel  på singletrack sporene. Ved frokostid holdes der pause, hvor der spises fælles frokost. Eftermiddagen byder i gen på coaching og kørsel på sporene. Dagen afsluttes med fællesmøde med en kop kaffe eller en øl/vand, hvorefter der returneres til hotellet, hvor der er middag. 
 
Dag 5
Efter morgenmaden tjekkes ud, og bussen samt cykeltraileren pakkes. Herefter køres retur til Danmark.